Ügyfélszolgálat

Központ:
Zárva

e-mail:
Zárva

INGYENES TELEFON:

SKYPE HÍVÁS INDÍTÁSA

Legkeresettebb termékeink

VitX Production Kft. Sajtóközlemény!

A VitX Production Kft. a 2016.12.13.- án a NÉBIH oldalán megjelent hírrel kapcsolatban!

A hír szerinti 3 étrend-kiegészítő termékünket - melyet a VitX Production Kft. - már több hónapja nem is forgalmazott -,betiltották.

Fontos azonnal megjegyezni, hogy ezen korábban forgalmazott termékeket nem egészségügyi okok miatt tiltották be. A betiltás fő oka, a nem megfelelő címkézés - Minőségét megőrzi helyett Szavatosságát megőrzi szerepelt - a doboz magyar pótcímkéjén, az Európai Unióhoz - nem bejelentett állítások - voltak a termékleírásban, és az Európai Uniós törvényi előírás szerinti bejelentési kötelezettség (50.000Ft-os Notifikáció) elmulasztásán túl, - női alakot ábrázoló címke - volt az étrend-kiegészítőn.

A termékek mind akkreditált laboratóriumban bevizsgáltak és a gyártás helye szerinti országban (Németország, Hollandia, Spanyolország) érvényes forgalmazási engedéllyel kerültek forgalomba, amelyek az egész EURÓPAI Unióra érvényes forgalmazást biztosítanak!!

Az Európai Uniós Jogszabály szerinti Notifikációt, ami előírja cégünknek a TERMÉK CÍMKÉJÉNEK ÉS ADATLAPJÁNAK is a benyújtását (tehát szó nincs bevizsgálás elmaradásáról), sajnálatos módon elmulasztottuk.


Idézet az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés- egészségügyi Intézet (OGYÉI) oldaláról:

„Az étrend-kiegészítőkről szóló EU irányelvnek megfelelően, a 37/2004. (IV. 26.) ESZCSM rendelet életbe lépésével megszűnt az előzetes, kötelező engedélyezés és helyette csak ún. bejelentési (notifikáció) kötelezettség van, ami nem jelent mást, mint a termék címkéjének és adatlapjának benyújtását az OGYÉI-hez.”
Forrás: www.ogyei.gov.hu/etrend_kiegeszitok

Az előbbiekben említett mulasztásunkat, hogy nem tudtunk megfelelni az UNIÓS előírásoknak, nagyon sajnáljuk! Az UNIÓS irányelvek szerinti NÉBIH által kiszabott bírság mértéke ellen felebezünk, mivel a bírság kifizetése cégünknél munkahelyek megszűnéséhez vezethetne.

Ezennel felhívjuk a mélyen tisztelt sajtó munkatársait, hogy a NÉBIH oldaláról pontatlanul átvett és valótlan állításokat tartalmazó híreket azonnal távolítsák el az oldalukról! Az alábbi sajtóközleményt a VitX Production Kft. (www.vitx.hu) nevében tegyék közzé. Továbbá felhívjuk a figyelmüket, hogy minden rágalmazásért vagy rossz hír keltéséért azonnali pert indítunk az adott Portál ellen!

 

VitX Production Kft.
Székesfehérvár

Ha tetszett a hír oszd meg ismerőseiddel!